Töltse le ajánlónkat

Töltse le PDF formátumban a 0% iparűzési adóról szóló információk összefoglalóját!

Kapcsolat

 

Balló Krisztiánnn


2615 Csővár, Madách u. 1

+36 70 946 0740

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


contact

Újvári Krisztina titkárságvezető | 2615 Csővár Madách u 1

+36 20 246 6996

+36 1 445 2550

+3627/328423

Csővár település

Dokumentumtár

Székhely módosításhoz és cégalapításhoz szükséges dokumentumok egy helyen

Kalkulátor

Számolja ki, hogy mennyit spórolhat székhelye áthelyezésével!

Híreink

Híreink (22)

Változott az áfatörvény az év elejével, több termék esetében csökkent az adókulcs, módosultak az áfamentességre vonatkozó szabályok, és átalakultak részben a bevallási kötelezettséget érintő változások is, és új területekre terjedt ki a fordított adózás hatóköre.

Nemzetközi adótervezésre létrehozott struktúrák egyre gyakrabban buknak meg a valós gazdasági jelenlét hiánya miatt. Mind külföldi, mind pedig magyar adóhatóságok manapság alaposan elemzik: az adott társaságnak van-e gazdasági kötődése ahhoz az országhoz, amelyben létrehozták.

2014. szeptember 11-én Magyarország kormánya aláírta a következő 7 évre szóló Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, és ezzel formálisan kezdetét vette az új, 2014-20-as fejlesztési időszak. Az új periódus nyitányaként október 10-én kilenc új kiírás jelent meg 116,5 milliárd forintos támogatási keretösszeggel.  

Már csak néhány nap van hátra az iparűzési adó (hipa) befizetéséig, ami árbevételtől függően, az új számítási szabályoknak köszönhetően, akár nagyobb teher is lehet egy cégnek, mint a korábbi években. Van azonban olyan lehetőség, amivel legálisan megúszhatjuk a hipa befizetését.

Joggal aggódnak a kereskedők a kasszacsere után, a NAV ugyanis könnyebben tárja fel az elmúlt öt évben elkövetett stikliket. Az adóhatóság pedig szorgalmasan ellenőrzi is az adatokat.

Mikor kell módosítani a társasági szerződést? És mennyi ennek a költsége? Összeszedtük, melyik módosítás, mennyibe kerül a cégnek és mi az, ami illetékmentes.

2014. július 1-től lényeges változás lesz a számlázásban, mely az időszakos elszámolású ügyletek (eddig folyamatos teljesítés) teljesítési időpontját érinti lényegesen. Adószakértőnk segít áttekinteni a lényeget.

Elérhető a NAV holnapján a 1329-es társasági adóbevallási nyomtatvány és a kitöltési útmutató. Cikkünkben azokra az újdonságokra hívjuk fel a figyelmet, amelyekkel a 2013. adóévi adóbevallásban találkoznak először a vállalkozások.

Adó változások - 2014

2014. január 07., kedd

Az adóval kapcsolatos jogszabályok változásai a tapasztalt könyvelő szakemberek számára is kitöltenek évente egy egész napos konferenciát. Mivel azt szeretném, hogy olvasóim ezt a levelet végig olvassák, kizárólag azokat a változásokat írom le, amik jó eséllyel mindenkit érintenek.  A tájékoztatás ennél fogva nem teljes körű. Ha többre kíváncsi kérjen személyes konzultációt könyvelőjétől!

Mit érdemes tudni a személyi jövedelemadó változásairól?

Újra rohanhatnak ügyvédhez a cégek

2013. december 20., péntek

A cégalapítással, – módosítással, vagy – megszüntetéssel kapcsolatos ügyvédkeresések aránya ebben az évben januárban érte el a csúcsát: míg az ilyen típusú keresések aránya átlagosan 5 százalékot szokott kitenni, az év első hónapjában több, mint háromszorosára, 17 százalékra emelkedett. Bár az elmúlt időszakban némileg csökkent ez a szám, az elkövetkező hónapokban a törzstőke emelési kötelezettség miatt újabb jelentős növekedés várható.

A színvonalas cégek 8 alapelve

2013. november 12., kedd

A vállalkozások tekintetében a minőség meghatározása és megteremtése összetett feladat. Mint ilyen, a megfelelően kialakított és működtetett minőségirányítási rendszer következetességet teremt, biztosítja a folyamatos fejlődést, mérsékli a kiszolgáltatottságot, és olyan struktúrát biztosít, amelyre a vállalkozásnak szüksége van ahhoz, hogy képes legyen rugalmasan lekövetni a változásokat.

Még ma is sokan azt hiszik, az „üzleti etikett” – „úri huncutság”. Valójában viszont hatékonyabbá és a vásárlók számára vonzóbbá teszi a céget és konkrét versenyelőnyt jelent.

Három plusz egy tipp a több látogatóért!

2013. augusztus 01., csütörtök

Mitől lesz értékes egy honlap a látogatók szemében? Marketing szakértőnk, Szilágyi Tímea összegyűjtötte azokat az alapvető építőkockákat, amelyek eredményesebbé tesznek minden weblapot.

Várhatóan 2013 őszén indulnak azok az akkreditált vállalkozói képzések, amelyek elvégzése szükséges ahhoz, hogy valaki indulhasson a TÁMOP-2.3.6.B kódjelű, Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban című pályázati kiíráson – hívja fel a figyelmet a Piac&Profit szakértője, Szabó Bence.

Az EMMI pályázatot hirdetett a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

A Netlight Kft pályázat kiírása, a Magyar mikro-, kis- és középvállalkozások korszerű internetes megjelenésének támogatása céljából 

Bár az új Polgári törvénykönyv csak 2014. március 15-én lép majd hatályba, nem árt idejében felkészülni az új előírásokra a kft-knek sem.

A pályázat célja a pályázók versenyképességének megőrzése, marketing eszközök bevezetése, munkafolyamatok ellenőrzése és az megkönnyítése.